خب امروز میخواهیم جواب این سوالها رو درباره ionic بگیم . اینکه این فریمورک چی هست ؟ واس چی ایجاد شده ؟ مزیتش چیه و والدش چه کسانی هستند ؟ در این مطلب جواب این سوالها رو درباره این فریمورک خواهیم داد .
ionic چیست ؟
اگر در حوزه ی توسعه اپلیکیشن های موبایل کار می کنید حتما کلمه ionic را شنیدید . اما واقعا ionic جیست ؟ در واقع ionic یک SDK متن باز کامل برای توسعه اپلیکیشن های موبایل هیبریدی است که توسط Max Lynch , Ben Sperry و Adam Bradley در سال ۲۰۱۳ تولید شده . نسخه ی اولش در سال ۲۰۱۳ اومد و بر پایه ی AngularJS و Apachi Cordova است . ionic ابزارها و سرویس هایی داره که با استفاده از Html, Css و Sass می تونید به توسعه اپلیکیشن های هیبریدی برای موبایل بپردازید . برنامه هایی که روی این تکنولوژی ساخته شده رو می توان روی فروشگاه های native app منتشر کرد تبتوانند از طریق cordava نصب شوند .
hybrid app چیست ؟
خب بیایید با یک مثال ببینیم . فرض کنید ما سه تا قفل و سه تا کلید داریم خب ؟ از کجا می دونیم کدوم کلید برای کدوم دره البته که کاری وقت گیره . خب چی میشه اگه ما یک شاه کلید داشته باشیم اونوقت می تونیم خیلی راحت قفل ها رو باز کنیم درسته ؟
ما سه تا پلتفرم window , Android و Ios داریم که به شما به عنوان اون قفل ها در نظر بگیرید و هرکدوم محیط توسعه جداگانه خودشون رو دارند که این رو هم به عنوان اون سه کلید فرض کنید . این یعنی سه تا پلتفرم و سه تا محیط توسعه برای یک اپلیکیشن . تولید یک برنامه در سه محیط جداگانه کار زمانبریه . چی میشد اگر یک بار می نوشتیم و روی محیط های مختلف اجرا می کردیم این مفهوم برنامه هیبرید است که یک شاه کلید است .
با استفاده از ionic میتونید یک برنامه هیبرید بنویسید با استفاده از html, Css و جاوا اسکریپت و روی پلتفرم های مختلف اجرا کنید . مزیت اصلیش هم اینه که یکبار می نویسید و روی سه پلتفرم ویندوز اندروید و ای او اس منتشر می کنید .
چرا دوست داریم که به پلت فرم ionic سوئیچ کنیم ؟
- رایگان و متن بازه
- روی انگولار ساخته شده
- بهترین فریمورکیست که خاصیت “native like” دارد.
- ابزارها و سرویس ها
- با توابع بومی به راحتی ساخته می شود .
- هسته تیم توسعه عالی است .
- ارتیاطات فعال و عالی است .
علاوه بر اینها ionic , واسط گرافیکی خیلی خوبی دارید که به راحتی می توانید آن را شخصی سازی کنید .
تمیز ساده و فاکشناله و به زیبایی روی پلتفرم های مختلف نشون داده میشه کامپوننت های پیش طراحی شده داره که برای شروع می تونید ازش استفاده کنید و به مرور بر جذابیتش اضافه کنید .
کامپوننت های واسط گرافیکی قابل استفاده مجدد داره که ساختار برنامه خود را می توانید با آن بسازید . کامپوننت ها با اجزای استاندارد وب مثل html , css و جاوا اسکریپت ساخته شده اند و این کامپوننت ها به راحتی قابل تغییرند تا بتوانید تغییرات اساسی ایجاد کنید .کامپوننت ها این اجازه رو به شما میده که ساختار و ظاهر برنامه خود را بدون دردسر بسازید . ionic تعداد زیادی کامپوننت ,modalو popup داره که می تونید ازش استفاده کنید .
در ضمن ionic ورژن ۴ منتشر شده که اجزای گرافیکی فوق العاده زیبایی داره . این https://beta.ionicframework.com/docs/components/ رو ببینید مطمئنم که از ionic خوشتون میاد .